ΣΥΝΕΣΤΊΑΣΗ-ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ 30 ΧΡΟΝΙΑ Λ.Ε.Κ.ΑΛ. ΠΙΕΡΙΑΣ 1994-2024, 27 ΙΑΝ. 2024


Παρουσία Μελών, εκλεκτών καλεσμένων, εκπροσώπων Φορέων και Συλλόγων, μελών Διοικητικών Συμβουλίων Λεσχών της Π.Ο.Ε.Δ αλλά και πολλών φύλων πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση Συνεστίαση- κοπής βασιλόπιτας 30 ΧΡΟΝΙΑ 1994-2024 απο την ίδρυση της  Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων Αλεξιπτωτστών (Λ.Ε.Κ.ΑΛ.) Ν.Πιερίας, στο κέντρο «ΣΕΡΙΦΗΣ» στη Κατερίνη.
      Ο Πρόεδρος της Λ.Ε.Κ.ΑΛ. Ν.Πιερίας Μαστροθανάσης Αντώνιος, στον σύντομο χαιρετισμό-τοποθέτησή του και αφού ευχαρίστησε τους παριστάμενους για την παρουσία τους στην εκδήλωση, έκανε μια αναδρομή στα σημαντικά γεγονότα των 30 ΧΡΟΝΩΝ από την ίδρυση της Λ.Ε.Κ.ΑΛ. την  δημιουργία Τμημάτων Αλεξιπτωτιστών, Αυτοδυτών, Ορεινού-Χιον/μων και ομάδων με αγωνιστικό χαρακτήρα που συμμετέχουν διάφορα αθλήματα (Τρίαθλο, Μαραθώνιους κ.α.) και αγώνες με Στρατιωτικά Αντικείμενα.

      Κύριο χαρακτηριστικό των δραστηριοτήτων είναι η καλλιέργεια της αυτοπεποίθησης, της ομαδικότητας, της σύμπνοιας μεταξύ των μελών και η διάδοση τους στους νέους του τόπου μας όπου αποτελούν την πηγή των Ειδικών Δυνάμεων.
    Απηύθυναν θερμούς χαιρετισμούς και επαίνεσε το έργο της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων-Αλεξιπτωτιστών Ν.Πιερίας:
     Ο Στρατηγός ε.α. Γαληνός Αθανάσιος πρώην Πρόεδρος της Π.Ο.Ε.Δ.
     Ο Καρπουζας Αντώνιος Εφ.Αξιωμ. Ειδ.Δυνάμεων απο τα ιδρυτικά μέλη της Λ.Ε.Κ.ΑΛ. και πρώην Βουλευτής Πιερίας.
     Με το παράσημο Τίμης και Αξίας της Λ.Ε.Κ.ΑΛ. Ν.Πιερίας  που δημιούργησε η Λέσχη με τα 30 χρόνια από την ίδρυση της τίμησε για την πολύτιμη προσφορά τους στην Λέσχη και στην κοινωνία:

     Το Στρατηγό ε.α. Γαληνό Αθανάσιο, τον Εφ.Αξιωμ.  Καρπουζα Αντώνιο, Δομουχτσίδη Φώτιο Πρώην Δήμαρχο Σιντικής, Αρχ/κας ΜΑΣΤΡΟΘΑΝΑΣΗΣ Αντώνιος, Εφ.Π/Ν ΚΑΡΑΘΑΝΑΣ Χρήστος, Εφ.Δνεας Κ/Δ ΣΚΡΕΤΑΣ Ευριπίδης, Εφ.Π/Ν ΘΥΜΙΟΠΟΥΛΟΣ Χρήστος, Εφ.Δνεας Κ/Δ ΑΓΓΕΛΙΝΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΛΥΚΑΚΗ Ιωάννη, ΚΑΜΠΟΥΡΟΒΑ Μαρία και Τζιότζιου Μαρίνα.

   Με την πλακέτα της Λέσχης: για την προσφορά του στην Λέσχη και στο Τμημα Ορεινού-Χιον/μων τιμήθηκε από την Λ.Ε.Κ.ΑΛ. ο Εφ.ΥπνεαςΚ/Δ Σαλτσίδης Κωνσταντίνος και για την προσφορά του στην Λέσχη και στο Τμημα Αυτοδυτών τιμήθηκε από την Λ.Ε.Κ.ΑΛ. ο Εφ. Κ/Δ Μαρκόπουλος Αστέριος.


   Με απονομή πτερύγων αλεξιπτωτιστή Τίμης ένεκεν τιμήθηκε η αλεξιπτωτίστρια ως εκπρόσωπος και Μέλος της Διασωστικής Ομάδας Πιερίας Τζιότζιου Μαρίνα
κόρη του Τζιότζιου Δημήτριο Μέλους της Λέσχης όπου πραγματοποίησε την πρώτη της ρίψη με αλεξίπτωτο από ύψος 3500ft και σε ηλικία 15 ετών το 1995. 
    Στην συνέχεια έγινε η απονομή πτερύγων αλεξιπτωτιστή της Λ.Ε.Κ.ΑΛ. Τιμής Ένεκεν σε Αλεξιπτωτιστές άνω των 50 ετών που πραγματοποίσαν και πραγματοποιούν Άλματα,  σε νέους αλεξιπτωτιστές που πραγματοποίσαν άλματα σε ζώνες ρίψεων εντός και  Ελλάδος.
       Απονομή Ιταλικές πτέρυγες των Εφέδρων Αλεξιπτωτιστών έγιναν στον Αρχ/κα Κολωνια  Χρήστο από τον Εφ.Δνεα Κ/Δ Αγγελινιό Νικόλαο Υπεύθ. Αλεξιπτωτισμού Εξωτερικού και εκπρόσωπο της Λ.Ε.Κ.ΑΛ. στον Σύνδεσμο Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών (European Paratroopers Association E.P.A.)
   Απονομή διακριτικού Αυτοδύτη στους αποφοιτήσαντες από το Σχολείο Αυτοδυτών την χρονιά που μας πέρασε. Οι αποφοιτήσαντες ήταν κυριως στελέχη του Π.Σ., αλλά και Έφεδροι Καταδρομείς της Λέσχη μας. Διακριτικό Αυτοδύτη παρέλαβαν και όλα τα Μέλη Αυτοδύτες.
     Επίσης η Λ.Ε.Κ.ΑΛ. Πιερίας τίμησε όλες τις γυναίκες συζύγους Μελών της  για την πολύτιμη συμπαράσταση που προσφέρουν καθόλη την διάρκεια της δραστηριοποίηση τους.
    Ακολούθησε η κοπή της Βασιλόπιτας την οποία ευλόγησε ο Γέρων Χερουβείμ Ραβδούχος, Εφ. Κ/Δ Αλεξιπτωτιστής της 2ης ΜΑΛ και μέλος της Λέσχης, ο Εφ.ΥπνεαςΚ/Δ ΣΑΛΤΣΙΔΗΣ Κωνσταντίνος ο τυχερός του φλουριού της πίτας μια εικόνα του Αγίου Γεωργίου.
      Η Εκδήλωση Συνεστίαση- Κοπή Βασιλόπιτας Λ.Ε.Κ.ΑΛ. Πιερίας 30 χρόνια 1994-2024, ολοκληρώθηκε με δείπνο και ευχές για Ευτυχισμένο, Ειρηνικό και Δημιουργικό 2024