ΚΓ΄ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΦΕΔΡΩΝ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ-ΠΕΛΛΑ-ΠΑΪΚΟ 2018 "ΟΙ ΑΡΓΥΡΑΣΠΙΔΕΣ" 1η ΘΕΣΗ Η ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ Λ.Ε.Κ.ΑΛ. ΠΙΕΡΙΑΣ "ΟΛΥΜΠΙΟΙ"


      Παρασκευή 02, Σαββατοκύριακο,03 & 04 Μαρτίου 2018, διεξήχθησαν οι 23οι Πανελλήνιοι Αγώνες Εφέδρων Καταδρομέων, στην κατάλληλη για τον σκοπό αυτό,  ευρύτερη περιοχή των Γιαννιτσών  στο όρος Πάϊκο, που περικλείεται στην περιοχή του (Αχλαδοχωρίου – Μηλοτόπου- Αμπελιών – Κρόμνης και Ελευθεροχωρίου) με την επωνυμία «Οι Αργυράσπιδες», προς τιμήν των Ειδικών Δυνάμεων του Μεγάλου Αλεξάνδρου, λίγα  χιλιόμετρα από τα σύνορα με τα Σκόπια, όπου το 1912 στον Α΄ Βαλκανικό Πόλεμο, διεξήχθη
μία  από τις φονικότερες μάχες στα έλη των Γιαννιτσών με την περήφανη νίκη του Ελληνικού Στρατού εναντίον των Τούρκων και της προέλασής του, για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης.
   Σκοπός των αγώνων αυτών είναι η διατήρηση του αξιόμαχου των Ελλήνων εφέδρων οι οποίοι διαγωνίζονται σε στρατιωτικά αντικείμενα γενικής  φύσεως  και άλλα ειδικά  και σε αντικείμενα πολιτικής προστασίας.
   Ο αριθμός των συμμετεχόντων κρίνεται ικανοποιητικός καθώς έλαβαν μέρος, 12 τετραμελείς ομάδες οι οποίες κινήθηκαν στο στίβο των αγώνων από το πρωί του Σαββάτου (07:30 ) έως τις πρώτες ώρες της Κυριακής (02:00).
Συμμετείχαν 12 ομάδες  των  Λέσχες:   Λ.Ε.Κ. Τρικάλων, Λ.Ε.Κ. Θεσσαλονίκης- Χαλκιδικής, Δύο(2)  ομάδες από τον Σύλλογο  Ειδικών Δυνάμεων Ν. Πέλλας  «Δόκιμος Αχιλλέας Μιμιλίδης»,  Λ.Ε.Κ – Αλεξιπτωτιστών Ν. Πιερίας, Δύο(2)  ομάδες της ΛΕΚ Κοζάνης, Ομάδα Ιερά Θεωρεία- Π.Σ.Ε.Ε.Δ.-  Σ.Α.Κ. , Λ.Ε.Δ. Καστοριάς, ΛΕΚ Κεντρικής Ελλάδος, Ανεξάρτητοι «Καπετάν Κόττας», Ομάδα «ΑΧΕΡΩΝ».
       Η Τελετή λήξης των αγώνων και η απονομή των επάθλων στους νικητές πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4 Μαρτίου 2018  στις 12.00 το πρωί  μπρος στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Πέλλας, δίπλα στο Δημαρχείο της και μπροστά στο άγαλμα του ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, με την παρουσία εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Στρατιωτικής ηγεσίας καθώς και πλήθους πολιτών,  αποστράτων Αξιωματικών, καταδρομέων  που αφίχθησαν για το λόγο αυτό από πολλά μέρη της Ελλάδος και πλήθος κόσμου .
       Την τελετή άνοιξε με την ομιλία του ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ειδικών Δυνάμεων (ΠΟΕΔ) κ. Γεωργάκης Δημήτριος Συνταγματάρχης ε.α., ο οποίος καλωσόρισε και ευχαρίστησε όλους και τον καθένα χωριστά για την συμβολή τους στους αγώνες, τους καταδρομείς για την συμμετοχή τους σ΄αυτούς και όλους για την παρουσία τους στην τελετή της απονομής των επάθλων στους νικητές των αγώνων.
       Η τελική κατάταξη των συμμετασχόντων Ομάδων Εφέδρων Καταδρομέων στους αγώνες  έχει ως εξής:
  1η. Η Ομάδα της ΛΕΚ- Αλεξιπτωτιστών Πιερίας "ΟΛΥΜΠΙΟΙ", την απονομή έκανε ο δήμαρχος Πέλλας κ. Στάμκος Γρηγόριος
  2η. Η Ομάδα της ΛΕΔ Καστοριάς, την απονομή έκανε ο πρώην Υπουργός κ. Καρασμάνης Γεώργιος και το Επίτιμο Μέλος Καρδαράς Παναγιώτης
  3η. Η Ομάδα της  ΛΕΚ Τρικάλων την απονομή έκαναν τα επίτιμα μέλη της Ομοσπονδίας κ.κ. Ραφτόπουλος Ιωάννης, Δασκόπουλος Αντώνιος και Κοντογούρης Πέτρος
  4η. Η Ομάδα του Συλλόγου Ειδικών Δυνάμεων Ν. Πέλλας «Δόκιμος Αχιλλέας Μιμιλίδης»  (Γαζόπουλος Πρόδρομος) 
  5η. Η Ομάδα του   Η Ομάδα του Συλλόγου Ειδικών Δυνάμεων Ν. Πέλλας «Δόκιμος Αχιλλέας Μιμιλίδης» (Αβραμίδης Αβραάμ)
  6η. Η Ομάδα   Ομάδα ΙΕΡΑ ΘΕΩΡΕΙΑ-ΠΣΕΕΑ-ΣΑΚ
  7η. Η Ομάδα   Ανεξάρτητοι « Καπετάν Κώττας»
  8η. Η Ομάδα της  ΛΕΚ Στερεάς Ελλάδος
  9η. Η Ομάδα της  ΛΕΚ Κοζάνης (Νένος Θωμάς)
10η. Η Ομάδα της  ΛΕΚ Κοζάνης (Τσακαδούρας Αθανάσιος)
11η. Η Ομάδα   Ανεξάρτητοι «ΑΧΕΡΩΝ»
12η. Η Ομάδα της  ΛΕΚ Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής


       Μετά τις απονομές των επάθλων ( Κυπέλων-Αριστείων και Μεταλλίων) στους νικητές των αγώνων, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ειδικών Δυνάμεων απένειμε τις κάτωθι τιμητικές πλακέτες :
Στον Νικόλαο Μιμιλίδη,  πατέρα του «Δοκίμου Αχιλλέα Μιμιλίδη, που προς τιμήν του υιού του, ο Σύλλογος Ειδικών Δυνάμεων Ν. Πέλλας « Δόκιμος Αχιλλέας Μιμιλίδης»,  φέρει προς τιμή του το όνομά του, ο οποίος χάθηκε κατά την εκτέλεση του καθήκοντός  στην Ρεντίνα, όπου υπηρετούσε την θητεία του.
Την απονομή έκανε ο Διοικητής της Β΄ΜΚ Ανχης κ. Κούτελης Νικόλαος.

       Στον παλαίμαχο, αεικίνητο ενεργό καταδρομέα και κύριο οργανωτή των 23ων Πανελλήνιων Αγώνων Εφέδρων Καταδρομέων  του Συλλόγου Ειδικών Δυνάμεων Ν. Πέλλας  «Δόκιμος Αχιλλέας ΜΙμιλίδης»  κ. Δημήτρη Θάνο για τη συνολική του συμβολή στον εθελοντισμό και τις δράσεις της ΠΟΕΔ. Την απονομή έκανε ο Πρόεδρος της ΛΕΚ Θεσσαλονίκης και Α΄Αντιπρόεδρος της ΠΟΕΔ κ. Ρούσσης Νικόλαος.
Στον Δήμαρχο Πέλλας κ. Στάμκο Γρηγόριο για την γενική συμβολή του στους Αγώνες, και στου ς δύο συνδιοργανώτριες Λέσχες των 23ων Πανελλήνιων Αγώνων  Εφέδρων Καταδρομέων «ΑΡΓΥΡΑΣΠΙΔΕΣ»,της  ΛΕΚ   Θεσσαλονίκης και Σύλλογο Ειδικών Δυνάμεων Ν. Πέλλας «Δόκιμος Αχιλέας ΜΙμιλίδης» για την άρτια οργάνωση και άριστη διεξαγωγή των αγώνων.
       Ευχαριστίες και στον Σύλλογο Ιστορικών Στρατιωτικών Οχημάτων που συμμετείχαν στους αγώνες και για την ιατρική συνδρομή  στο ΕΚΑΒ και την ομάδα Α΄ Βοηθειών που ήρθε από Θεσσαλονίκη .
Ακολούθησαν καταθέσεις στεφάνων, ( Γ΄ΣΣ, Δήμο Πέλλας , ΠΟΕΔ και Ο.Λ Θεσσαλονίκης)  στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και αμέσως πραγματοποιήθηκε επίδειξη καταρρίχησης  από καταδρομείς του Συλλόγου Ειδικών Δυνάμεων  Πέλλας, ΛΕΚ Στερεάς Ελλάδος και ΛΕΚΑΛ Πιερίας στο  Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Πέλλας παρουσία όλων των παρευρισκομένων, με παρατεταμένα  θερμά χειροκροτήματα.
       Η τελετή έληξε με την ανάκρουση του Εθνικού  Ύμνου και του εμβατηρίου «Μακεδονία ξακουστή του Αλεξάνδρου η χώρα».
     Η πενταμελή αποστολή με την οποία συμμετείχε στους αγώνες η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Αλεξιπτωτιστών Ν. Πιερίας, αποτελούνταν από την τετραμελή ομάδα "ΟΛΥΜΠΙΟΙ" με τους Θυμιόπουλο Χρήστο, Σαλστίδη Κων/νο, Αποστολίδη Ανδρέα, Μπαντέμη Παναγιώτη και με έναν Συνοδό - Κριτή τον Μαστροθανάση Αντώνιο.