ΕΦΥΓΕ o JOHN MCALEESE "MAC" R.I.P. 1949-2011.

    Το Διοικητικό Συμβούλιο και τα Μέλη της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων Αλεξιπτωτιστών Ν.Πιερίας, χαιρετούν το ΤΖΩΝ για το μακρύ ταξίδι που έχει να κάνει ….

     Ο JOHN MCALEESE  ή  ''ΜΑC''. Tαγματάρχης πρώην στέλεχος των S.A.S. μόνιμος κάτοικος Ελλάδος πέθανε σε ηλικία 62 ετών από καρδιακή προσβολή. Ζούσε Θεσσαλονίκη και πρόσφερε υπηρεσίες ασφαλείας και είχε κάνει σεμινάρια σε στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας. Η υγεία του είχε επιβαρυνθεί μετά την απώλεια του γιου του ΠΩΛ στο Αφγανιστάν πριν 2 χρόνια σε ηλικία 29 ετών.

      Το 1980 εκατομμύρια κόσμος παρακολουθούσε από την τηλεόραση τον ΜC ALEESE  να εισβάλει στην πρεσβεία του Ιράν στο Kensington, Δυτικά του Λονδίνου. Επικεφαλής μιας Ομάδας S.A.S. που απελευθέρωσε μια ομάδα ομήρων που κρατούνταν όμηροι από Ιρανούς Μουτζαχεντίν. Έξι τρομοκράτες είχαν καταλάβει την πρεσβεία όπου κρατούνταν 26 άνθρωποι για πέντε ημέρες και ένας είχε ήδη εκτελεστεί. Τότε η πρωθυπουργό ΜΑΡΓΚΑΡΕΤ ΘΑΤΣΕΡ,  έδωσε το πράσινο φως για την επέμβαση των S.A.S.
      Στην επιχείρηση σκοτώθηκε ένας ακόμη όμηρος και τραυματίστηκε ένας άνδρας των S.A.S μεταδίδονταν από την τηλεόραση.
      Βραβευμένος από την πρωθυπουργό ΜΑΡΓΚΑΡΕΤ ΘΑΤΣΕΡ με το Μετάλλιο Στρατού (MILITARY MEDAL), έλαβε μέρος σε αποστολές σε όλο τον κόσμο και υπηρέτησε στο 22 S.A.S. REGIMENT.

      Χρόνια αργότερα, ο  ΠΩΛ το μεγαλύτερο παιδί του, ακολούθησε τα βήματα του πατέρα του, ήταν Λοχίας σε ομάδα Ελεύθερων Σκοπευτών και είχε υπηρέτηση στο Ιράκ.
σκοτώθηκε 29/08/09 σε έκρηξη στην επαρχία Χελμάντ, στο Αφγανιστάν.

     Ο MC ALEESE ήταν εμφανώς ταραγμένος στην κηδεία του γιου του και πίστευε ότι ο θάνατος του θα μπορούσε να είχε αποχθευθεί αν τα στρατεύματα ήταν καλύτερα εξοπλισμένα. Κατηγόρησε τον ΓΚΟΡΝΤΟΝ ΜΠΡΑΟΥΝ, τότε πρωθυπουργός ως ''ΑΣΠΟΝΔΥΛΟ ΕΙΔΟΣ''.