ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ Λ.Ε.Κ.ΑΛ. ΠΙΕΡΙΑΣ 02 ΕΩΣ 06ΙΟΥΝΙΟΥ 2019 ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ 75 ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «OVERLORD» 1944-2019 ΝΟΡΜΑΝΔΙΑ -ΓΑΛΛΙΑ.

 Από 02 έως 06 Ιουνίου 2019, η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων  Αλεξιπτωτιστών (Λ.Ε.Κ.ΑΛ.)Ν.Πιερίας συμμετείχε στις εκδηλώσεις για την συμπλήρωση 75 Χρόνια Επέτειος Επιχείρηση «OVERLORD» 1944-2019 Νορμανδία - Γαλλία, της τεράστιας επιχείρησης των Συμμαχικών Δυνάμεων που σηματοδότησε την αρχή του τέλους, του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και τη λήξη της καταστροφικότερες σύρραξης που έχει γνωρίσει η παγκόσμια ιστορία.
   Προς τιμή των πεσόντων της επιχείρησης, πραγματοποιήθηκε πτήση με αεροσκάφη της εποχής Ντακότα (C-47) και ακολουθώντας την ίδια πορεία όπως και πρίν απο 75 χρόνια, απογειώθηκαν απο την Μ.Βρετανία και περάσαν πάνω από την Μάγχη, περνώντας της ακτές της Νορμανδίας και φθάνοντας στις ζώνες ρίψεως της επιχείρησης (Caretan, Raneville, Sainte-Mère-Église), πλήθος αλεξιπτωτιστών από διάφορες χώρες (Μ.Βρετανία, Ιρλανδία, Γαλλία, Η.Π.Α., Βέλγιο, Ολλανδία κτλ) με στολές τις εποχής αναβίωσαν με άλματα μπροστά σε κοινό αλλά και στους τελευταίους βετεράνους της εποχής.

   Η Ελληνική αποστολή με τον  αλεξιπτωτιστή ΤΕΡΖΗ Ευστράτιο Αντιπρόεδρο της Λ.Ε.Κ.ΑΛ.Πιερίας και αλεξιπτωτιστή ΦΟΥΝΤΗ Αναστάσιο Μέλος Λ.Ε.Κ.ΑΛ.Πιερίας,
πραγματοποίησαν, άλματα φορώντας την ένδοξη στολή του Ιερού Λόχου και του σύγχρονου Ελληνικού Στρατού, τιμώντας Όχι μόνο τους συμμάχους αλλά και τους Έλληνες που συμμετείχαν ενεργά στις επιχειρήσεις της Β.Αφρικής αλλά και στην Ευρώπη.
     Με το πέρας των αλμάτων και της καθιερωμένης επιμνημόσυνη δέηση των πεσόντων, το κοινό αλλά και οι τελευταίοι βετεράνοι συνεχάρησαν την Ελληνική αποστολή και επιβράβευσαν την Ελληνική συνδρομή κατά των Ναζί την περίοδο το Β´ Π.Π.