ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ - ΑΠΟΝΟΜΕΣ ΠΤΕΡΥΓΩΝ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 12 ΙΑΝ. 2019



     Το Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019, πραγματοποιήθηκε η ετήσια κοπή  Βασιλόπιτας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ειδικών Δυνάμεων (Π.Ο.Ε.Δ.) και της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων Θεσσαλονίκης(Λ.Ε.Κ.) στην αίθουσα τιμών της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης, παρουσία, του εκπροσώπου του Παναγιωτάτου κ.κ. Άνθιμου, ο οποίος  ευλόγησε την πίτα, και  όλης της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, φορέων, επισήμων προσκεκλημένων, καθώς και  πλήθους κόσμου,  έκοψε την πατροπαράδοτη βασιλόπιτα.
      Κατά την διάρκεια της εκδήλωσις και έπειτα από το πέρας των ομιλιών και τιμώμενων προσώπων, απονεμήθηκαν τα Διπλώματα - Πτέρυγες Αλεξιπτωτιστών της Σχολής Αλεξιπτωτισμού, της Ελληνικής Αεροπορικής Ακαδημίας, στους επιτυχώς αποφοιτήσαντες από το 3ο Σχολειό Αλεξιπτωτιστών Αστυνομικών και Σχολεία Αλεξιπτωτιστών Εφέδρων του έτους 2018 που διοργάνωσε η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Αλεξιπτωτιστών(Λ.Ε.Κ.ΑΛ.) Πιερίας για τα Μέλη της και Μέλη Λεσχών της Π.Ο.Ε.Δ. στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας και Εφέδρων μέλη Λεσχών της Π.Ο.Ε.Δ.
      Οι Αλεξιπτωτιστές Αστυνομικοί Αστυν. Β' ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ Παναγιώτης, Αρχ/κας ΧΑΤΖΕΛΗΣ Γεώργιος, Αστ/κας ΚΑΓΙΑΟΓΛΟΥ Δημοσθένης μέλη της Λ.Ε.Κ.ΑΛ. Ν.Πιερίας και Ειδικός Φρουρός ΧΤΖΗΣ Αθανάσιος μέλος της Λ.Ε.Δ. Σερρών, παρέλαβαν τα Διπλώματα και τις Πτέρυγες αλεξιπτωτιστού από τον Υποστράτηγο της ΕΛ.ΑΣ. Αβραάμ ΑΪΒΑΖΙΔΗ της Γ.Α.Δ.Θ. και το Ταξίαρχο της ΕΛ.ΑΣ. Γεώργιο ΔΟΥΒΑΛΗ της Δ.Α.Ε.Θ.

       Οι Έφεδροι Αλεξιπτωτισες ΒΛΑΓΓΑΣ Δημήτριος μέλος της Λ.Ε.Κ. Λάρισας και ΣΑΛΤΣΊΔΗΣ Κωνσταντίνος, ΠΛΙΤΣΗΣ Δημήτριος, ΖΙΑΓΚΑΛΟ Γεώργιο, ΣΑΡΑΦΗ Νικολαο και ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ Δημήτριο μέλη της Λ.Ε.Κ.ΑΛ.Πιερίας παρέλαβαν τα Διπλώματα και τις Πτέρυγες αλεξιπτωτιστού από τον Δκτής της 1ης ΜΠ( ΣΜΥΡΝΗ) Υποστράτηγο Δεμέστιχα Πέτρο.

     Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης Τιμήθηκε, η  17 χρόνη  Παγκόσμια Πρωταθλήτρια του TAE KWON DO, Τσινίδου Ελένη Άννα, κόρη του διακεκριμένου  μέλους της Λέσχης Θεσσαλονίκης Τσινίδη Άκη, του Συλλόγου « Ηρακλή Θέρμης», για τις Πανευρωπαϊκές και Παγκόσμιες επιτυχίες της,  την οποία βράβευσε η Κα Παπαθανασίου Κατερίνα, Αμερικανίδα διπλωμάτης και σύζυγος του  αείμνηστου Στρατηγού Παπαθανασίου  Περικλή,  Ιδρυτή  των Ελλήνων Αλεξιπτωτιστών.

   Τιμήθηκε,  η προπονήτριά της,  Αστυνόμος Α΄ Κουσαρίδου Βάσω, για την παγκόσμια επιτυχία της αθλήτριας του TAE KWON DO,  Τσινίδου Ελεάνας, την οποία προπονούσε και προπονεί μαζί με άλλες αθλήτριες, καθόσον είναι παλαιά πρωταθλήτρια και Ομοσπονδιακή Προπονήτρια του αθλήματος και Καθηγήτρια Φ.Α., την οποία βράβευσε  ο Υποστράτηγος Αιβαζίδης Αβραάμ, της Γενικής  Αστυνομικής  Διεύθυνσης  Θεσσαλονίκης, Εκπρόσωπος του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ
      Τιμήθηκε επίσης, η πρώτη γυναίκα  Ολυμπιονίκης μας  και Αντιπεριφερειάρχης  της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, κα Πατουλίδου Παρασκευή – Βούλα,  για την αδάμαστη Ελληνική ψυχή της, το τεράστιο κουράγιο της και για  την ανεκτίμητη προσφορά της στον Ελληνικό αθλητισμό, την απονομή έκανε ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, Υπουργός κ. Αμανατίδης Ιωάννης.
 Επίσης,  βραβεύτηκε ο κ. Νικόλαος Λυγερός, Ερευνητής, Μαθηματικός, Συγγραφέας και Σύμβουλος σε διάφορες Σχολές, για την εθνική δράση στο θέμα της Μακεδονίας, τη βράβευση έκανε ο Πρόεδρος της Ομάδας 21 Μακεδονίας-Θράκης, Στρατηγός Αθανάσιος Καραντζίκος επίτιμος Α΄Υπαρχηγός ΓΕΣ.
     Η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων αλεξιπτωτιστών Ν.Πιερίας συγχαίρει τα μέλη της Εφέδρους, Αστυνομικούς και εύχεται καλές προσγειώσεις.