ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΩΝ ΤΗΣ Λ.Ε.Κ.ΑΛ. ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΕ ΑΕΡΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΗΡΑΓΓΑ (WIND TUNNEL) BOTTROP- ΓΕΡΜΑΝΙΑ 17, 18 & 19 MAIOY 2011

   Τις  17, 18 & 19 Μαΐου 2011, η Ομάδα Αλεξιπτωτιστών της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων Αλεξιπτωτιστών Ν.Πιερίας (Λ.Ε.Κ.ΑΛ. Πιερίας) πραγματοποίησε εκπαίδευση που διοργάνωσε η Ελληνική Αεροπορική Ακαδημία σε κάθετη αεροδυναμική σήραγγα ελεύθερης πτώσης στο Bottrop Wind Tunnel της Γερμανίας. Η σήραγγα επιτρέπει την προσομοίωση αλμάτων ελεύθερης πτώσης με ταχύτητες έως και 270 χ.α.ω.

Οι Αλεξιπτωτιστές της Λ.Ε.Κ.ΑΛ. Πιερίας, Θυμιόπουλος Χρήστος, Τερζής Ευστράτιος, Μαστροθανάσης Αντώνιος, Παντελιάδης Ισαάκ, με μειωμένο κόστος εκπαίδευσης που προσφέρει η σήραγγα, καθώς δεν έγιναν άλματα από αεροσκάφος, με βασικό εκπαιδευτή την USPA AFF Instructor Μαρία Λυκάκη επέστρεψαν με περισσότερες τεχνικές γνώσεις και εμπειρία σε εκπαίδευση ελεύθερης πτώσης.
Συνέχεια της εκπαίδευσης στην αεροδυναμική σήραγγα ελεύθερης πτώσης και για νέους Αεροδύτες στο Bottrop Wind Tunnel της Γερμανίας στις 23 – 25 Αυγούστου 2011.