ΤΡΙΑΘΛΟ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΩΝ 2010 & ΔΙΑΘΛΟ ΟΠΛΙΤΗ 2010

ΤΡΙΑΘΛΟ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΩΝ
(Αλεξιπτωτισμός-Μίλι Οπλίτη-Σκοποβολή)

Το Σαββατοκύριακο 30 & 31 Οκτωβρίου 2010, πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο Πολυκάστρου και στο πεδίο βολής της 33η Μ/Κ ΤΑΞ στο Πλύκαστρο – Ν. Κιλκίς Τρίαθλο Αλεξιπτωτιστών (Αλεξιπτωτισμός-Μίλι Οπλίτη-Σκοποβολή) για μέλη Λεσχών της Πανελλήνια Ομοσπονδία Ειδικών Δυνάμεων (Π.Ο.Ε.Δ.), Συλλόγων – συνδέσμων Ειδικών Δυνάμεων, Καταδρομέων, Αλεξιπτωτιστών, αφιερωμένο

στην μνήμη του Αλεξιπτωτιστή Παπαδόπουλου Κωνσταντίνο.
Ο αγώνας Τρίαθλο διοργανώθηκε από τη Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Αλεξιπτωτιστών Ν. Πιερίας (Λ.Ε.Κ.ΑΛ. ΠΙΕΡΙΑΣ).
Οι αγωνιζόμενοι έφτασαν στις 8:00 π.μ. του Σαββάτου, 30 Οκτωβρίου, στο αεροδρόμιο του Πολυκάστρου, όπου αγωνίστηκαν στο 1ο σκέλος αγώνισμα (Αλεξιπτωτισμός), πραγματοποιώντας άλματα στατικού ιμάντα και ελεύθερης πτώσης από ύψος 3500 ft, με σκοπό τις προσγειώσεις ακρίβειας.
Επίσης στον ίδιο χώρο πραγματοποιήθηκε, η εκτέλεση του 2ου σκέλους του αγώνα (Μίλι Οπλίτη).
Φορτωμένοι με πλήρη εξάρτηση φόρτου, κράνος, τυφέκιο κλπ, χρονομετρήθηκαν οι αγωνιζόμενοι σε δρόμο ενός μιλίου μέχρι αργά το βράδυ του Σαββάτου.


Το πρωί της Κυριακής 31 Οκτωβρίου, ο αγώνας συνεχίσθηκε με την εκτέλεση του 3ου σκέλους αγώνισμα (Σκοποβολή) στο πεδίο βολής της 33ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού με δύο (2) στάδια πρακτικής σκοποβολής με λειόκανα όπλα.

Οι τρεις πρώτοι νικητές του Τρίαθλο ήταν οι:
ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

1ος νικητής Παντελιάδης Ισαάκ Λ.Ε.Κ.ΑΛ. Πιερίας

2ος νικητής Θυμίοπουλος Χρήστος Λ.Ε.Κ.ΑΛ. Πιερίας
3ος νικητής Μαστροθανάσης Αντώνιος Λ.Ε.Κ.ΑΛ. Πιερίας

Νικητές ανά αγώνισμα:

ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΜΟΣ - ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΕΩΝ
Παντελιάδης Ισαάκ Λ.Ε.Κ.ΑΛ. Πιερίας

ΜΙΛΙ ΟΠΛΙΤΗ
Θυμίοπουλος Χρήστος Λ.Ε.Κ.ΑΛ. Πιερίας

ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ
Τερζής Ευστράτιος Λ.Ε.Κ.ΑΛ. Πιερίας



ΔΙΑΘΛΟ ΟΠΛΙΤΗ
(Μίλι Οπλίτη-Σκοποβολή)


Παράλληλα με το Τρίαθλο Αλεξιπτωτιστών στο αεροδρόμιο Πολυκάστρου και στο πεδίο βολής της 33η Μ/Κ ΤΑΞ στο Πλύκαστρο – Ν. Κιλκίς, το Σαββατοκύριακο 30 & 31 Οκτωβρίου 2010 πραγματοποιήθηκε και Δίαθλο Οπλίτη (Μίλι Οπλίτη – Σκοποβολή) για μέλη Λεσχών της Πανελλήνια Ομοσπονδία Ειδικών Δυνάμεων (Π.Ο.Ε.Δ.), Συλλόγων – συνδέσμων Ειδικών Δυνάμεων, Καταδρομέων, Αλεξιπτωτιστών.
Το Δίαθλο Οπλίτη διοργανώθηκε επίσης από την Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Αλεξιπτωτιστών Ν. Πιερίας ( Λ.Ε.Κ.ΑΛ. ΠΙΕΡΙΑΣ).
Οι αγωνιζόμενοι του Δίαθλου έφτασαν στις 15:00 μ.μ. του Σαββάτου, 30 Οκτωβρίου, στο αεροδρόμιο του Πολυκάστρου, όπου αγωνίστηκαν στο 1ο σκέλος του αγώνα ( Μίλι Οπλίτη).
Φορτωμένοι με πλήρη εξάρτηση φόρτου, κράνος, τυφέκιο κλπ, χρονομετρήθηκαν οι αγωνιζόμενοι σε δρόμο ενός μιλίου μέχρι αργά το βράδυ του Σαββάτου.

Το πρωί της Κυριακής 31 Οκτωβρίου, ο αγώνας συνεχίσθηκε με την εκτέλεση του 2ου σκέλους αγώνισμα (Σκοποβολή) στο πεδίο βολής της 33ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού με δύο ( 2 ) στάδια πρακτικής σκοποβολής με λειόκανα όπλα.
Οι τρεις πρώτοι νικητές του διάθλου ήταν οι:
ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ
1ος νικητής Κωνσταντινίδης Δημήτριος Λ.Ε.Δ. Φλώρινας
2ος νικητής Τοσουνίδης Λάζαρος Λ.Ε.Δ. Φλώρινας
3ος νικητής Χατζάρας Κων/νος Λ.Ε.Κ.ΑΛ. Πιερίας

Νικητές ανά αγώνισμα:
ΜΙΛΙ ΟΠΛΙΤΗ
Κωνσταντινίδης Δημήτριος Λ.Ε.Δ. Φλώρινας
ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ
Μουλέλης Ηλίας Λ.Ε.Δ. Φλώρινας

Το μεσημέρι της Κυριακής 31 Οκτωβρίου, κατά τη διάρκεια γεύματος, που παρατέθηκε στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Πολυκάστρου, παρουσία του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ειδικών Δυνάμεων (Π.Ο.Ε.Δ.) Στρατηγού ε.α. Γαληνού Αθαν., Μελών του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Δ., των εκπροσώπων της Ελληνικής Αεροπορικής Ακαδημίας, του Συλλόγου Καταδρομέων Βορείου Ελλάδος και της Ελληνικής Ένωσης Έρευνας και Διάσωσης Ν. Πιερίας έγιναν οι απονομές των επάθλων και των αναμνηστικών σε όλους τους συμμετέχοντες στο Τρίαθλο Αλεξιπτωτιστών (Αλεξιπτωτισμός-Μίλι Οπλίτη-Σκοποβολή) και Δίαθλο Οπλίτη (Μίλι Οπλίτη-Σκοποβολή).

Η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Αλεξιπτωτιστών Ν. Πιερίας ευχάριστη όλους τους συμμετέχοντες ως αγωνιζόμενοι στο Τρίαθλο Αλεξιπτωτιστών και στο Δίαθλο Οπλίτη, την 33 Μ/Κ ΤΑΞ. ΠΕΖ., την Ελληνική Αεροπορική Ακαδημία για την συμβολή της στο αγώνισμα του αλεξιπτωτισμού, τον κ. Σασλή Θεόδωρο Γεν. Γραμματέα του Συλλόγου Καταδρομέων Βορείου Ελλάδος για την συμβολή του στο αγώνισμα της σκοποβολής, την Ελληνική Ένωση Έρευνας και Διάσωσης Ν. Πιερίας για την συμβολή της στις Πρώτες Βοήθειες, την Ελληνική Αεραθλητική Ομοσπονδία (ΕΛ.Α.Ο.), την Αερολέσχη Πολυκάστρου και τον κ. Διονύσιο Χρυσόπουλο μέλος της φωτογραφικής ομάδας fotonium Θες/νίκης.
Επίσης για την πολύτιμη προσφορά στην διοργάνωση των αγώνων την Πανελλήνια Σχολή Ναυαγοσωστικής και το Καταδυτικό Κέντρο Λήμνος.