ΤΡΙΑΘΛΟ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΏΝ 2024, ΧΟΡΤΕΡΟ 20'21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024

       Το Σαββατοκύριακο 20 & 21 Απρίλιο 2024, πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο Χορτερού "Αεροπόρου ΜΟΚΚΑ" Σιδηρόκαστρο Σερρών Τρίαθλο Αλεξιπτωτιστών 2024 (Αλεξίπτωτισμος- Μίλι Οπλίτη- Σκοποβολή) για μέλη Λεσχών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ειδικών Δυνάμεων (Π.Ο.Ε.Δ.), Συλλόγων – συνδέσμων Ειδικών Δυνάμεων, Καταδρομέων, Αλεξιπτωτιστών, αφιερωμένο στην μνήμη του Αλεξιπτωτιστή Παπαδόπουλου Κωνσταντίνο  της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων Ν. Θεσσαλονίκης.
     Το Τρίαθλο Αλεξιπτωτιστών 2024 διοργανώθηκε από τη Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Αλεξιπτωτιστών (Λ Ε.Κ.ΑΛ.) Ν. Πιερίας σε συντονισμό με την Σχολή Αλεξιπτωτιστών Έλληνες Αεροδύτες (ΕΛ.ΑΕΡΟΔ.).
    Οι διαγωνιζόμενοι του Τριάθλου Αλεξιπτωτιστών 2024, έφτασαν στης 08:00 π.μ. του Σαββάτου, 20 Απριλίου, στο αεροδρόμιο του Χορτερού, συγκεκριμένα Αλεξιπτωτιστές απο την Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Αλεξιπτωτιστών (Λ.Ε.Κ.ΑΛ)Ν.Πιερίας, Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων (Λ.Ε.Δ.)Ν.Έβρου, Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων (Λ.Ε.Δ.)Ν.Τρικάλων, Κίνημα Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων "ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΔΡΑΜΑΣ" και ιδιαίτερη η παρουσία του Συλλόγου Εφέδρων 63 Ταξιαρχίας Αλεξιπτωτιστών (Σ.Ε.63 ΤΑΞ/ΧΙΑΣ ΑΛ.) από την Σερβία.
    Ακολούθησε κλήρωση και έγινε έναρξη του Τριάθλου Αλεξιπτωτιστών 2024 με το 1ο σκέλος (Αλεξιπτωτισμός), πραγματοποιώντας άλματα στατικού ιμάντα και ελεύθερης πτώσης από ύψος 3500 ft, με σκοπό τις προσγειώσεις ακρίβειας. 
   Στον ίδιο χώρο πραγματοποιήθηκε, το 2ο σκέλος του Τριάθλου (Μίλι Οπλίτη) με πλήρη φόρτο και όπλο με χρονομέτρηση σε δρόμο ενός μιλίου και του 3ου σκέλους (Σκοποβολή) σε παρακείμενο χωρο του αεροδρομίου με δύο ( 2 ) στάδια πρακτικής σκοποβολής με Airsoft όπλα μέχρι αργά το βράδυ του Σαββάτου.
      Επίσης το Σάββατο 20 Απριλίου, με την σημαντική παρουσία αυτή των Αλεξιπτωτιστών, General (r) BG Jelesije Radivojević, Col (r) Nenad Kuzmanović, Col (r) Vidoje Kovačević του Συλλόγου Εφέδρων 63 Ταξιαρχίας Αλεξιπτωτιστών και όλων των αλεξιπτωτιστών που  συμμετείχαν στο Τριαθλο Αλεξιπτωτιστών 2024, παρατέθηκε δείπνο σε αίθουσα του κέντρου "ΦΡΑΓΜΑ" Λιθότοπο, Σερρών απο την Λ.Ε.Κ.ΑΛ. 
   Κατά τη διάρκεια δείπνου: 
▪️Ο Πρόεδρος της Λ.Ε.Κ.ΑΛ. Ν.Πιερίας Μαστροθανάσης Αντώνιος, στον σύντομο χαιρετισμό-τοποθέτησή του και αφού ευχαρίστησε τους παριστάμενους για την παρουσία τους στην εκδήλωση, έκανε μια αναδρομή στα 30 ΧΡΟΝΙΑ από την ίδρυση της Λ.Ε.Κ.ΑΛ. 1994-2024, με κύρια ενασχόληση της Λ.Ε.Κ.ΑΛ. ο Αλεξιπτωτισμός με αφετηρία το 1995 και τα πολλά κοινά που ενώνουντους δύο λαούς και ιδιαίτερα η περιοχή της Πιερίας.
▪️Ο General (r) BG Jelesije Radivojević του Σ.Ε.63 ΤΑΞ/ΧΙΑΣ ΑΛ. απηύθυνε θερμούς χαιρετισμούς και επαίνεσε το έργο της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων-Αλεξιπτωτιστών Ν.Πιερίας, τονίζοντας τα πολλά κοινά που μας ενώνουν και οι δραστηριότητες αλεξιπτωτισμού είναι αυτές που μας ενώνουν και  μας δυναμώνουν πιο πολύ.
  Στην συνέχεια  στους Αλεξιπτωτιστές που συμμετείχαν στο Τριαθλο Αλεξιπτωτιστών 2024 απονεμήθηκαν οι Σερβικές Πτέρυγες αλεξιπτωτιστή.
     Ως ειδική αναγνώριση και έκφραση μεγάλου σεβασμού και ευγνωμοσύνης για την εξαιρετική προσφορά, τη γενναιότητα και τις θυσίες που έγιναν στους απελευθερωτικούς πολέμους του σερβικού λαού τιμήθηκε ο Αλεξιπτωτιστής Εφ.Κ/Δ Σπουργιτης Ελευθέριος της Λ.Ε.Δ. Ν.Έβρου.   
    Με το Δίπλωμα του εκπαιδευτή Αλεξιπτωτιστών τιμήθηκε ο Εφ.ΔνεαςΚ/Δ Αγγελινιός Νικόλαος της Λ.Ε.Κ.ΑΛ. Πιερίας( ίσως ο μοναδικός στην Ελλάδα).
     Για τα πολυτιμα κοινά που μας ενώνουν ως αδερφούς τιμήθηκε ο Σ.Ε.63 ΤΑΞ/ΧΙΑΣ ΑΛ. με την πλακέτα της Λ.Ε.Κ.ΑΛ. Πιερίας που παρέλαβε ο Πρόεδρος του Col (r) Vidoje Kovačević του Σ.Ε.63 ΤΑΞ/ΧΙΑΣ ΑΛ. 
    Το πρωί της Κυριακής 21 Απριλίου 2024, το Τρίαθλο συνεχίσθηκε έως της 11:30 π.μ. όπου έγινε αναφορά στον Αλεξιπτωτιστή Παπαδόπουλο Κωνσταντίνο οπου ήταν αφιερωμένο το Τρίαθλο Αλεξιπτωτιστών 2024 και έπειτα από τις ευχές του Γέροντα Χερουβείμ Ραβδούχου Αλεξιπτωτιστή, μέλος της Λ.Ε.Κ.ΑΛ.Πιερίας. Στης 01:00 μ.μ. έγιναν οι απονομές των επάθλων σε όλους τους συμμετέχοντες του Τριάθλου αλεξιπτωτιστών 2024.

Οι τρεις πρώτοι νικητές Τρίαθλο Αλεξιπτωτιστών 2024

"είς μνήμην του Αλεξιπτωτιστή Παπαδόπουλου Κωνσταντίνου" 

αναλυτικά: 

 1ος ΝΙΚΗΤΗΣ: Col (r) Nenad Kuzmanović Σ.Ε.63 ΤΑΞ/ΧΙΑΣ ΑΛ.
  2ος ΝΙΚΗΤΗΣ: : ΕΦ.Κ/Δ Τσαταλιός Μιχαήλ Λ.Ε.Κ.ΑΛ. Πιερίας 
  3ος ΝΙΚΗΤΗΣ: : Εφ.Κ/Δ Παλιάτσος Ανέστης Λ.Ε.Κ.ΑΛ. Πιερίας

Νικητές ανά αγώνισμα:
▪️ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΜΟΣ - ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΕΩΝ 
  1ος νικητής: Col (r) Nenad Kuzmanović απο τον Σ.Ε.63 ΤΑΞ/ΧΙΑΣ ΑΛ. 
   2ος νικητής: ΕΦ.Κ/Δ Τσαταλιός Μιχαήλ απο την Λ.Ε.Κ.ΑΛ. Πιερίας 
    3ος νικητής: Εφ.ΔνεαςΚ/Δ Αγγελινιός Νικόλαος απο την Λ.Ε.Κ.ΑΛ. Πιερίας

▪️ΜΙΛΙ ΟΠΛΙΤΗ
  1ος νικητής: ΕΦ.Κ/Δ Τσαταλιός Μιχαήλ απο την Λ.Ε.Κ.ΑΛ. Πιερίας
   2ος νικητής: Εφ.ΛχιαςΚ/Δ Μπαντέμης Παναγιώτης απο το Κ.ΕΦ.Ε.Δ."ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΔΡΑΜΑΣ"
    3ος νικητής: Col (r) Nenad Kuzmanović & General (r) BG Jelesije Radivojević απο τον Σ.Ε.63 ΤΑΞ/ΧΙΑΣ ΑΛ.

▪️ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ
   1ος νικητής: Εφ.Κ/Δ Παλιάτσος Ανέστης απο την Λ.Ε.Κ.ΑΛ. Πιερίας
   2ος νικητής: Σ/Φ Παπαζίκας Αναστάσιος απο την Λ.Ε.Δ. Ν.Έβρου 
   3ος νικητής: General (r) BG Jelesije Radivojević απο τον Σ.Ε.63 ΤΑΞ/ΧΙΑΣ ΑΛ.






ΡΙΨΕΙΣ ΝΕΩΝ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΩΝ 13 - 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024, ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΘΗΒΑΣ ΠΕΡΝΕΡΙ

      Σάββατο 13 Απριλίου 2024 με την Σχολή Αλεξιπτωτιστών Έλληνες Αεροδύτες (Hellenic Skydivers), έναρξη εκπαίδευσης "19ο Σχολείο Αλεξιπτωτστών ", το πρώτο σκέλος της θεωρητικής - πρακτικής εδάφους αρχάριου αλεξιπτωτιστή και 14 Απριλίου, ημέρα Κυριακή με το δεύτερο σκέλος ρίψεις αλεξιπτωτιστών στο Αεροδρόμιο Θήβας Περνέρι την πραγματοποιώντας τα πρώτα τους άλματα οι Αλεξιπτωτιστές: 
Δ/Υ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ Ελένη, 
Δ/Υ ΚΑΔΙΑΝΑΚΗΣ Μαρκος Δ/Υ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ Χρήστος, Δ/Υ(ΙΙΙ) ΝΤΑΛΑΠΕΡΑΣ Νικόλαος, Αστ/κας ΜΠΑΚΑΛΗΣ Θωμάς και Ε.Φ. ΣΤΑΣΗΣ Γεώργιος, 
Μέλη της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων Αλεξιπτωτιστών (Λ.Ε.Κ.ΑΛ.)Ν.Πιερίας
     Η Λ.Ε.Κ.ΑΛ. Ν.Πιερίας τους συγχαίρει και τους εύχεται καλές προσγειώσεις.













 

20 - 21 Απριλίου 2024 
Αεροδρόμιο Χορτερού 
Σιδηρόκαστρο - Σερρών 


ΛΕΣΧΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΣΤΏΝ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 Η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Αλεξιπτωτιστών Ν. Πιερίας, μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ειδικών Δυνάμεων (Π.Ο.Ε.Δ.) εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση Αλεξιπτωτιστών (U.E.P.), καλεί όλους τους υπηρετήσαντες στις Ειδικές Δυνάμεις (απόστρατους - έφεδρους) που θέλουν να γίνουν μέλη και να λάβουν μέρος στις δραστηριότητες της (Αλεξιπτωτισμός - Καταδύσεις - Canyoning -Ομάδα Διάσωσης - Πορείες κ.α.). Επίσης όλοι οι έφεδροι των Ενόπλων Δυνάμεων, ασχέτου βαθμού, έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις δραστηριότητες της Λέσχης, ως φίλοι. Για περισσότερες πληροφορίες Τηλ. : 6944441067 - 6980671964- 693767805

ΡΙΨΕΙΣ ΝΕΩΝ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΩΝ 06 - 07 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024, ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΧΟΡΤΕΡΟΥ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟ - ΣΕΡΡΩΝ

 

      Σάββατο 06 Απριλίου 2024 με την Σχολή Αλεξιπτωτιστών Έλληνες Αεροδύτες (Hellenic Skydivers), άρχισε η εκπαίδευση "19ο Σχολείο Αλεξιπτωτστών " στο πρώτο σκέλος της θεωρητικής - πρακτικής εδάφους αρχάριου αλεξιπτωτιστή και 07 Απριλίου, ημέρα Κυριακή με το δεύτερο σκέλος ρίψεις αλεξιπτωτιστών στο Αεροδρόμιο του Χορτερού, πραγματοποιώντας τα πρώτα τους άλματα οι Αλεξιπτωτιστές: ANΘ/MOΣ KOYTΣOΣ Δημήτριος, Σ/Φ ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ Γεώργιος και Εφ.Στρτης ΣΚΟΡΔΑΣ Κωνσταντίνος, Μέλη της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων Αλεξιπτωτιστών (Λ.Ε.Κ.ΑΛ.)Ν.Πιερίας και Σ/Φ ΠΑΠΑΖΙΚΑΣ Αναστάσιος, ΕΦ.Κ/Δ ΣΠΟΥΡΓΙΤΗΣ Ελευθέριος Μέλη της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων (Λ.Ε.Δ.)Ν.Έβρου.

    Στο πλευρό των νέων Αλεξιπτωτιστές της Λ.Ε.Κ.ΑΛ. Πιερίας και των Ελλήνων Αεροδυτών πραγματοποιώντας άλματα το Σαββατοκύριακο.


ΑΛΜΑΤΑ TANDEM 
    Με Αλματα TANDEM (δεμένοι με τον εκπαιδευτή αλεξιπτωτιστή) απο ύψος 10000 ft. που πραγματοποίσαν οι: ΠAΠAΔOΠOYΛOY Θεοπίστη και 
TΣOYΛKANH Aθανασία τίμησαν τα 30 ΧΡΟΝΙΑ 1994-2024 απο την ίδρυση της Λ.Ε.Κ.ΑΛ.

     Η Λ.Ε.Κ.ΑΛ. Ν.Πιερίας τους συγχαίρει και τους εύχεται καλά Άλματα, καλές προσγειώσεις.